19.5.2023. 15:52
0
Nele Karajlić o tužbi Seje Sexona: "Razišli smo se pred sami rat. Rekao mi je da ne može više da radi sa mnom. Nije mi rekao da želi da ja napustim Zabranjeno pušenje"
Nakon što su članovi Zabranjenog pušenja tužili Neleta Karajlića i oglasili se saopćenjem, Nele Karajlić je za srbijanski Danas poslao pismo kao odgovor.

Prenosimo to u cijelosti:

Posljednjih 30 godina novinari, znatiželjnici, ljubitelji muzike, razne generacije, publika uopšte, me pita, pa dobro, ko je sada Zabranjeno pušenje. Novo saopštenje koje je moj ex kompanjon Sejo Sekson iznjeo u javnost idealna je prilika da im konačno odgovorim.

Ime Zabranjeno pušenje dala je moja majka davne 1980 godine, pred naš prvi nastup 27. 11. u Petoj sarajevskoj gimnaziji. U to je vrijeme Davor Sučić (Sejo Sekson) bio u vojsci. Do njegovog povratka iz vojske Zabranjeno pušenje je periodu imalo više koncerata, od čega jedan pred prepunom Skenderijom kao predgrupa Bijelom dugmetu. Iza nas je ostao i jedan snimak. Pjesma „Penzioneri na more idu zimi“, za koju je muziku napisao Davor Sučić, a tekst Mirko Srdić (Elvis J. Kurtović).

Sudbina je htjela da ja, kao osnivač grupe, postanem njen frontmen i da grupa, od izlaska prvog albuma, u junu 1984 godine, u veoma kratkom vremenskom periodu doživi veliku popularnost: Ta popularnost došla je, između ostalog, i zbog toga što je publika, preko mene, vezala Zabranjeno pušenje sa Top listom nadrealista.

Uz mnoge uspone i padove, Zabranjeno pušenje se održava u vrhu jugoslovenskog roka zahvaljujući, dobrim pjesmama, ali i ne manje dobrim izvođačima. Istina je da je Sejo autor mnogih pjesama grupe Zabranjeno pušenje, ali isto tako je istina da sam autor mnogih pjesama i ja. Ali najveća istina je to da nije bilo onoga koji ih pjeva, od njih ne bi bilo ništa!

Sejo i ja se razilazimo pred sam rat. Na njegovu inicijativu. Rekao mi je da ne može više da radi sa mnom. Nije mi rekao da želi da ja napustim Pušenje!

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.