23.6.2023. 11:30
0
Amerikanac Justus Reid koji pjeva ex-yu pjesme: Dolazim na Balkan
Justus Reid, Amerikanac koji je postao poznat nakon što je na društvenim mrežama počeo učiti da svira i pjeva pjesme s područja zemalja bivše Jugoslavije, najavio je kako se "seli na Balkan".

“Dao sam otkaz prodao kući i selim se Balkan. U julu počinjem svoju turneju. Počinjem sa Srbijom, uzimam bus i vozim se dole prema Makedoniji preko Crne Gore, kroz Bosnu i Hercegovinu u Hrvatsku pa Sloveniju. Ovaj put će trajati nekoliko mjeseci, ali odlučan sam da vidim sve što se ima vidjeti na Balkanu”, rekao je Reid u videu na TikToku.

Na kraju videa njegov otac je šaljivo prokomentarisao: “Konačno smo ga se riješili. Vaš je!”

No, ljudi iz zemalja bivše Jugoslavije skrenuli su mu pažnju da treba nabaviti kartu zbog dijela u kojem govori da putovanje počinje u Srbiji pa da će ići dole do Makedonije preko Crne Gore i kroz BiH.

Većina je već počela da mu daje prijedloge šta sve treba posjetiti.

Reid je postao poznat kada je na društvenim mrežama počeo učiti da svira pjesme iz zemalja bivše Jugoslavije. Učestvovao je i u hrvatskom Supertalentu.

Reid je iz Amerike i nema balkanskih korjena. Ima 22 godine i živi u Rapid Cityju u američkoj Južnoj Dakoti.

Justus Reid inače u svojem rodnom gradu živi sasvim običnim životom i radi u nacionalnoj gardi. No, kad radni dan završi, posvećuje se svom TikTok profilu na kojem ga prate tisuće obožavatelja s cijelog Balkana.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.