25.2.2015. 23:54
0
Selimović: U akademiju ćemo u naredne tri godine uložiti do tri miliona
Osnivanje fudbalske akademije je jedan od najambicioznijih planova koji su planirani nakon što je malezijski milijarder Vincent Tan preuzeo upravljačke strukture FK Sarajevo. Akademija sa tzv. „probnim radom“ počinje već 1. februara.
Mi već četiri mjeseca intenzivno radimo na selekciji dječaka iz BiH koje ćemo pozvati u akademiju. Imaće mogućnost da treniraju dva puta dnevno, biće smješteni u kapacitetima koje ćemo obezbijediti u punom pansionu, tako da ćemo po prvi put u BiH imati jedan ozbiljan pristup trenažnom procesu i samoj proizvodnji igrača. Razlog zbog kojeg sam ja to nazvao 'probni period' je taj što mi u narednom periodu očekujemo da uđemo u posjed budućeg trening kampa i kompletne akademije FK Sarajevo. To i kada bi se desilo danas, nama bi trebalo tri ili četiri mjeseca da osposobimo čitavu tu infrastrukturu kako bi djeca mogla tu živjeti. Mi smo od te selekcije napravili neki uži spisak od 50-ak igrača“, rekao je između ostalog na ovu temu direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Akademija bi se trebala nalaziti na Ilidži, ali će u idućih šest mjeseci funkcionisati na Hotonju. Planirano je da se u iduće tri godine uloži između dva i tri miliona KM u fudbalsku akademiju.

Finansijska samoodrživost je glavni cilj nove upravljačke strukture FK Sarajevo, a odmah zatim slijede i rezultati prvog tima. U narednom dijelu intervjua možete čuti odgovore na pitanja o igračkom kadru Sarajeva i ambicijama u aktuelnom prvenstvu.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.