18.8.2023. 22:00
0
Elon Musk ukida opciju blokiranja na mreži X
FOTO: Ilustracija
Elon Musk će ukloniti opciju blokiranja na društvenoj mreži X (bivši Twitter), prenose agencije.

“Blokiranje će biti izbrisano kao opcija osim za DMS”, rekao je Musk.

Elon Musk, vlasnik X platforme, ranije poznate kao Twitter, nagovijestio je da će opcija blokiranja na platformi društvenih medija uskoro biti stvar prošlosti.

Musk, koji je odgovarao korisniku na svojoj platformi, rekao je da opcija blokiranja nema smisla. Kaže da će biti izbrisana, osim direktnih poruka.

Korisnik mreže X upitao je Muska o relevantnosti blokade i opcije isključivanja zvuka na platformi. On je odgovorio u tvitu.

“Blokiranje će biti izbrisano kao opcija osim za DMS. To nema smisla”, dodao je milijarder.

Musk je napravio neke radikalne promjene otkako je preuzeo vlasništvo nad platformom. Između ostalog, promijenio je naziv i logo platforme u X.

Njegove promjene na platformi izazvale su pomiješane osjećaje među korisnicima.

Mark Zuckerberg iz Mete pokrenuo je konkurentski Threads, novu platformu u nadi da će ppokupiti nezadovoljne korisnike X platforme.

Musk počeo je akviziciju Twittera 14. aprila 2022., a zaključio ju je 27. oktobra prošle godine.

Multimilijarder je kupio platformu društvenih medija za 44 milijarde dolara nakon višemjesečnih pregovora.

(Erna H.) 

ELON MUSKX
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.