17.6.2016. 18:51
0
Ruskim atletičarima zabranjen nastup na Olimpijadi u Rio de Janeiru
Međunarodna asocijacija atletskih federacija (IAAF) nije dozvolila ruskim atletičarima učešće na Olimpijskim igrama 2016 u Rio de Janeiru, javlja Anadolu Agency (AA).

IAAF je danas na sastanku donio odluku da ne vrate članstvo Ruskoj atletskoj federaciji (ARAF) čime su onemogućili ruske atletičare da učestvuju na Olimpijskim igrama 2016.

Rusku stranu na sastanku u Beču je predstavljao Mikhail Butov.

IAAF je saopćio da neće ukinuti suspenziju ruskim aletičarima za nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Podsjetimo, kazna je izrečena u novembru nakon izvještaja Svetske antidoping agencije (WADA), zbog optužbi da je država sponzorisala i prikrivala doping.

Ruski zvaničnici ipak tvrde da su ispunjeni uslovi za povratak u IAAF, ali je WADA u srijedu navela da se i dalje vrši stalna opstrukcija i kršenje pravila doping testiranja u toj zemlji.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.