17.7.2017. 22:15
0
SP skokovi u vodu: Zlato za Kineskinje Shi i Yani
Kineskinje Tingmao Shi i Chang Yani osvojile su zlatnu medalju u sinkroniziranim skokovima s 3m na svjetskom prvenstvu u Budimpešti.
 Za  Tingmao Shi je ovo treće uzastopno zlato na svjetskim prvenstvima u ovoj disciplini, no u Kazanju (2015) i u Barceloni (2013) je slavila zajedno s Wu Minxia. Zajedno su osvojile i zlato na OI u Rio de Janeiru prošle godine nakon čega se Wu oprostila od reprezentacije.

Tingmao Shi je i u paru s Chang Yani nastavila nizati uspjehe.

Drugo mjesto osvojile su Kanađanke Melissa Citrini Beaulieu i Jennifer Abel, dok je bronca pripala Ruskinjama Kristini Ilinik i Nadeždi Bazhini.

REZULTATI:

 1. Tingmao Shi, Chang Yani (Kina)                   333.30 bodova
 2. Melissa Citrini Beaulieu, Jennifer Abel (Kan) 323.43 
 3. Kristina Ilinik, Nadežda Bazhina (Rus)           312.60

(Fena/Alen Avdić) 
SPSkokovi
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.