5.10.2018. 15:12
0
Bulić: Očekujem dobar rukomet i pobjedu protiv Krivaje
Derbi 3. kola Prve federalne lige za rukometaše igra se u Tuzli između Slobode i Krivaje iz Zavidovića. Oba tima pobjedama su započeli novu sezonu, a njihov međusobni duel mnogi smatraju utakmicom koja će imati uticaja i na poredak na kraju sezone.

Slobodu i Krivaju, uz zenički Čelik, ubrajaju u najveće kandidate za osvajanje naslova prvaka i, ujedno, plasman u Premijer ligu.

- U timu vlada dobra atmosfera i jedva čekamo subotnji duel. Naša je prednost iskusnija ekipa i „duža klupa“, dok je Krivajina u tome što dolaze rasterećeni, jer je ovo tek prvo poluvrijeme prvenstva i nemaju šta izgubiti – kaže u razgovoru za Fenu Mirza Bulić, trener rukometaša Slobode.

Napominje da se uprava kluba potrudila da igračima osigura sve uslove za pripreme i takmičenje. U pripremnim utakmicama „solari“ su pokazali dobru formu i velike mogućnosti.

- Nemam zamjerki za angažovanje igrača na treninzima. Svi su spremni, čak i pivot Darko Ilić, koji je duže liječio povredu koljena. Jedino neće igrati Amer Denjo, koji još nije iz Turske dobio certifikat. Naš cilj je pobjeda i da iduću sezonu, kada obilježavamo 60.godišnjicu kluba, dočekamo u Premijer ligi BiH – ističe Bulić.

Nada se da će mala dvorana Mejdana biti ispunjena za susret starih rivala i najvećih konkurenata u utrci za titulu prvaka lige. Publiku poziva da „solarima“ bude snažna podrška.

Utakmica Sloboda – Krivaja igra se sutra od 19 sati.

(Fena/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.