29.11.2015. 15:21
0
"Kod Tysona Furyja smo sinoć vidjeli nešto što smo viđali kod legendarnog Muhammeda Alija"
Tyson Fury, 27-godišnji bokser iz Manchestera, pobijedio je sinoć Wladimira Klitschka u Dusseldorfu i tako se okitio titulom prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Piše: Haris Ahbabović

Svoje viđenje ovog historijskog meča dao je i Damir Beljo, bh. profesionalni bokser i evropski prvak u kruzer kategoriji po WBO verziji. 

"Znao sam da Klitschko neće imati rutinski meč i pretpostavljao sam da meč neće biti neka poslastica za publiku. Tyson Fury je uspio u svojoj taktici, koja nije samo bila ona koja se odnosila na udarce, nego nešto što smo viđali kod legendarnog Muhammeda Alija, brbljanje i ponižavanje u neku ruku velikog šampiona i sve to je dovelo do toga da smo dobili novog šampiona u teškoj kategoriji. Tyson je zasluženo pobjedio, kontrolirao je meč i nije dao Klitschku priliku da pokaže koliko zna. Jedna velika era u boksu je završena. Nadam se da će sad teška kategorija postati zanimljivija i da ćemo u budućnosti gledati mnogo bolji i atraktivniji boks – rekao je Damir Beljo. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.