22.1.2016. 13:57
0
Cvetkovski, makedonac u dresu Bosne: Pišemo nove stranice historije
Jane Cvetkovski, makedonski golman, je u RK Bosnu došao početkom decembra 2015. godine, te je u dvije odigrane utakmice ostvario čak 41 odbranu i sigurno je jedna od najvećih uzdanica sarajevskog kluba.
Jane je svoju rukometnu karijeru započeo igrajući za prvoligaški klub Tinex Prolet iz Skoplja, gdje kaže da je proveo 7 veoma lijepih i uspješnih sezona. Nakon toga je godinu dana igrao za slovačkog viceprvaka Agro Topolcany odakle je i došao u Sarajevo.

Janeta smo pitali kako je prihvaćen od strane igrača i kakva atmosfera vlada u klubu: "Najprije moram reći da sam jako sretan što mi se pružila prilika da budem dio kluba sa takvim ugledom kakav Bosna ima. Mislim da sam došao u Bosnu u vrijeme kada počinju da se pišu nove stranice historije i to mi predstavlja dodatni motiv ali i odgovornost da igram i branim najbolje što mogu. Način na koji sam prihvaćen od samog starta je meni samo potvrda da sam došao na pravo mjesto. Atmosfera je fenomenalna, kako na treninzima i utakmicama, tako i na našim privatnim druženjima."

Cvetkovski ističe da vjeruje u svijetlu budućnost svog kluba: "Vjerujem u viziju ovog kluba i mislim da smo na dobrom putu da ostvarimo zacrtane planove. Svi mi imamo svoj udio u razvoju tima, od igrača i trenera, pa do uprave. Neću ništa da prognoziram, jer je za uspjeh potreban i faktor sreće, ali ono što sigurno znam jeste da će Rukometni klub Bosna Sarajevo vrlo brzo ponovo biti na tronu."
"Moram da pohvalim i rad Uprave, koja je u proteklom prelaznom roku dovela 10 izuzetno kvalitetnih igrača, a naglašavam da su i oni prihvaćeni baš kao i ja i da je porodica RK Bosna postala bogatija za nekoliko odličnih momaka", osvrnuo se Makedonac na rad Upravnog odbora.

Jane je iskoristio priliku i da pozove navijače da podrže sarajevsku ekipu, jer će sigurno imati šta da vide: "Za kraj bih pozvao sve simpatizere i navijače RK Bosna da dođu i da nas pozdrže u narednim utakmicama, jer smo svi tu radi jednog cilja, a to je da Bosna nastavi tamo gdje je stala prije nekoliko godina, a u ime igrača obećavam da ćemo u svakoj utakmici dati sve od sebe da to i ostvarimo."

Napominjemo da svoju prvu utakmicu u nastavku sezone Studenti igraju 30. januara, a do tada nastavljaju sa vrijednim radom i pripremama za početak prvenstva.

   
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.