6.3.2016. 22:31
4
Odbranio naslov prvaka Evrope: Damir Beljo pobijedio Nijemca Maika Kurzweila
Damir Beljo, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih boksera večeras je u njemačkom gradiću Greifswaldu odbranio titulu prvaka Evrope u kruzer kategoriji po WBO verziji. Beljo je slavio nad domaćim bokserom, Nijemcem Maikom Kurzweilom, koji mu je predao meč u pauzi prve runde. Ovo je Belji drugi trijumf iz isto toliko mečeva protiv Kurzweila. Zanimljivo je da je Beljo Kurzweila u Berlinu nokautirao tačno na isti datum, 6. marta prošle godine u prvoj rundi i osvojio naslov prvaka Evrope, piše Avaz.

- Sve ću dati za pobjedu! I večeras uz mene ide zastava Hrvata iz Bosne i Hercegovine, Ramska zastava (jer je moj otac iz Rame i to je moja djedovina) i naravno zastava naše zemlje Bosne i Hercegovine. Nadam se da će se uskoro zastava Bosne i Hercegovine vijoriti u borbi za svijetski naslov! Hvala vam svima i Bog vas blagoslovio! - napisao je, između ostalog, Beljo na svom profilu prije meča. 

Večerašnjom pobjedom, 22. iz isto toliko mečeva, Beljo je postao prvi bokser sa područja bivše Jugoslavije koji je tri puta branio naslov prvaka u WBO verziji, jednoj od četiri najvažnije organizacije u profesionalnom boksu. Podsjećamo, titulu evropskog prvaka Beljo je osvojio u oktobru prošle godine u Širokom Brijegu. Također, Beljo je peti u redu izazivača za svjetskog prvaka Krzysztofa Glowackog. 

(Merima Druškić)

 
4
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.