27.10.2016. 10:44
0
Operacija Euro 2018: Počinju pripreme reprezentacije
Pripreme naše seniorske rukometne reprezentacije, pred utakmice protiv Španije i Austrije u okviru kvalifikacija za Euro 2018., počinju danas u hotelu „Hills“ na Ilidži.

Selektoru Bilalu Šumanu u 17 sati počet će se prijavljivati prvi igrači na koje računa u operaciji „Euro 2018.“

Zbog toga što se njemačka, francuska i mađarska prvenstva igraju i narednog vikenda, Šuman će sa saradnicima tek 31. oktobra imati na okupu sve igrače, pa će obaviti samo jedan trening s kompletnom ekipom pred odlazak u Španiju 1. novembra.

Prvu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj bh. državni tim igra 2. novembra protiv Španije, koja je nesumnjivo apsolutni favorit naše grupe u kojoj su još Austrije i Finska.

S obzirom na to da na Euro idu dvije prvoplasirane ekipe iz grupe, nama je od iznimnog značaja druga kvalifikaciona utakmica protiv Austrije 6. novembra u dvorani „Mirza Delibašić“ u Sarajevu.

Austrijanci bi nam mogli biti direktan rival u borbi za drugu poziciju. U Sarajevo dolaze u najjačem sastavu, ali u našem taboru vjeruju da, uz frenetičnu podršku sa tribina, možemo pomrsiti račune Austrijancima, koji također imaju velike apetite u kvalifikacijama, piše Rukometni savez BiH. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.