7.1.2017. 15:33
0
Pinturault pobjednik veleslaloma u Adelbodenu
Alexis Pinturault iz Francuske pobijedio je danas u trci veleslaloma Svjetskog kupa, održanoj u švicarskom Adelbodenu. Bio mu je to treći ovosezonski trijumf u veleslalomu, javlja Anadolu Agency (AA).

Poslije dvije vožnje vremenom 2:23.99 pripalo mu je najviše postolje na pobjedničkom postolju, ispred Austrijanaca Marcela Hirschera (2:24.03) i Philippa Schoerghofera (2:25.93).

Pobjedom u Adelbodenu Pinturault je postao najbolji francuski skijaš sa 19 prvih mjesta u Svjetskom kupu, ostavivši iza sebe i slavnog Jean-Claudea Killyja.

Hirscher se današnjim osvajanjem drugog mjesta po 100. put u karijeri našao na pobjedničkom postolju Svjetskog kupa. Međutim, još je daleko od najuspješnijeg skijaša svih vremena Šveđanina Ingemara Stenmark, koji je na pobjedničkom postolju bio poslije 155 trka SK. 

(Anadolu Agency) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.