5.3.2017. 16:54
0
Bellew, nakon što je pobijedio Hayea, družio se sa Wayneom Rooneyjem
Engleski bokser Tony Bellew (34) pobijedio je u spektakularnom meču teške kategorije u londonskoj O2 Areni sunarodnika Davidea Hayea (36) prekidom u 11. rundi.

Bivši svjetski prvak i veliki favorit Haye doživio je težak poraz, iako je dominirao u prvih pet rundi, ali je u šestoj rundi u žestokoj izmjeni udaraca uzdrman, prenosi HRT. 

Bellew je tek u 11. rundi uspio serijom udaraca izbaciti Hayea iz ringa, a dvoboj je završen bacanjem ručnika iz ugla nekadašnjeg svjetskog prvaka.

Bellewu je to 30. pobjeda u 32. meču u karijeri, dok je Haye u svom 31. meču pretrpio treći poraz. Haye je izgubio poznati dvoboj za naslov svjetskog prvaka od Vladimira Klička 2011. godine, a prije pet godina se povukao iz profesionalnog boksa. Ovo  mu je bila treća borba nakon povratka.

Nakon meča protiv Hayea, Bellew se družio sa fudbalerom Manchester Uniteda, Wayneom Rooneyjem, inače čovjekom koji je ponikao u Evertonu za kojeg Bellew navija i za kojeg je nekada želio igrati još kao dijete.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.