22.5.2017. 21:57
0
Startovala taekwondo liga Kantona Sarajevo
Uz učešće 36 takmičara iz šest klubova u nedjelju je startovala Taekwondo liga Kantona Sarajevo.

Takmičenje je održano u dvorani KSC Kralj Fahd, a organizacija za prvi nastup ligaša je pripala Taekwondo klubu Novi Grad Sarajevo.

Takmičenje je otvorio predsjednik Federalnog taekwondo saveza Samir Šarić, koji je u svom obraćanju pohvalio nastojanja kantonalnog saveza na ideji i posvećenosti programu i projektu, te najavio aktivnosti federalnog savaza koje očekuju sportaše u budućnosti.

Liga će se sastojati iz četiri kola tokom ove sezone, u kojoj će na svakom nastupu takmičar imati po dvije borbe, bez obzira na ishod.

Na zadnjem kolu lige takmičari s najviše bodova s rang liste će biti nagrađeni, a na njih će se računati i na nastupe selekcije Kantona Sarajevo.

Sekretar Taekwondo saveza KS Belmir Berberović izjavio je da su takmičarima osigurani vrhunski uvjeti za nastupe, kako od sudačke organizacije, tako i do eletronske opreme na kojoj se radi na svim svjetskim takmičenjima.

- Finansiranje lige je prepušteno pojedincima i klubovima što je i razlog polovičnog odziva klubova, kojih ukupno u KS ima dvanaest. Za nadati se da će se naći i neko ko će pronaći zajednički interes s kantonalnim savezom, te sufinansirati troškove lige koja je od općeg značaja za sve taekwondo takmičare s područja Kantona Sarajevo - kazao je Berberović, sapoćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.