10.6.2017. 18:32
0
Manifestacija Giro Bambino sutra u Vilsonovom šetalištu
Deveti biciklistički događaj za djecu Giro Bambino bit će održan u nedjelju na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Kako su saopćili organizatori, cilj manifestacije je promocija biciklizma među najmlađom populacijom.

Kroz mali biciklistički poligon i asistenciju profesionalnih biciklista, djeca će imati priliku učiti o saobraćajnim pravilima ali i sportskim aspektima ovog popularnog sporta.

- Svi smo išli u školu i svi poznajemo tu radost kada je raspust pred nama. Mi želimo otvoriti te sretne dane odmora za sve mališane, ali i one dječake i djevojčice koji još nisu ni krenuli u školu, govori Emir Hulusić, tim menadžer udruženja Giro di Sarajevo, koje organizira ovaj događaj.

Registracija za ovogodišnji Bambino je ista kao i prethodnih godina i vrši se besplatno na licu mjesta. Jedini uslov za učešće je ispravan bicikl, a čak i u pogledu manjih kvarova, tu će biti spreman mini servis koji obezbjeđuje partner udruženja, M-Bike Shop. Oni najmlađi će poligon moći proći i zajedno sa roditeljima.

- Cilj nam je približiti biciklizam sarajevskim mališanima, tako da od malih nogu shvate da je to sjajan način rekreacije ali i prevoza u jednoj urbanoj sredini. Svjesni smo strašnih saobraćajnih gužvi u Sarajevu i mi već odavno promovišemo biciklizam kao jedno od rješenja. Na vlastima je da počnu aktivnije reagovati na potrebe stanovništva u vidu biciklističke infrastrukture - dodaje Hulusić.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.