28.6.2017. 12:47
0
Ćupina: Najuspješniji smo sportski kolektiv u Sarajevu, ali nas neki i ne primjećuju
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, finansijski je pomogao košarkaškom klubu „Bosna-Royal“ u iznosu od 10.000 maraka. Iz nekih drugih sportova su reagirali. Donacije koju je dao Ajnadžić košarkaškom klubu je u redu, ali postavljaju pitanje šta je sa drugim sportskim kolektivima.

Dr. Suad Ćupina, potpredsjednik Univerzitetskog karatke kluba Bosna i selektor reprezentacije BiH, kaže za agenciju Patria da je Univerzitetski KK Bosna najuspješniji kolektiv u historji sarajevskog sporta.

- Sjedište kluba je u Općini Centar-  kaže Ćupina.

- To je klub koji ove godine obilježava 50 godina postojanja. Sa ino takmičenja karatisti UKK Bosne su donijeli više od 100 evropskih seniorskih i 13 svjetskih medalja. U čitavoj historiji Općina Centar je kroz projekte ukupno dala 17 hiljada KM UKK Bosna.

KK Bosna plaća smještaj za deset karate reprezentativaca BiH koji dolaze iz ekonomski slabijih kantona SBK i HNK. Ali, kad su nedavno iz Univerzitetskog KK Bosne od Općine Centar zatražili pomoć za organizaciju međunarodnog karate turnir Grand World Prix „Alija Izetbegović“, nisu dobili ni marke. Premda se, predizborno koriste imenom rahmetli Izetbegovića, neki ljudi kad dođu na vlast zaborave da moraju održavati sjećanje na navažnije ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata.

- UKK Bosna je i najspješniji univerzitetski karate klub u historiji Evrope - kaže dr. Ćupina za Patriju.

- Ove godine, ne možemo ići u Portugal, na prvenstvo, jer nemamo novca. Premda imamo takmičare koji se vode po rejtingu u evropskom vrhu. Treba li napominjati da su sva takmičenja samo uvod u nastup reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju - kaže dr. Ćupina.                       


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.