6.7.2017. 11:00
0
Gari Kasparov se vraća na veliku šahovsku scenu
Nekadašnji svjetski prvak Gari Kasparov vraća se na veliku šahovsku scenu i narednog mjeseca će nastupiti na međunarodnom turniru u američkom St. Louisu, na kojem će igrati i trenutno najbolji šahista na svijetu - Norvežanin Magnus Carlsen, prenosi STA.

Najmlađi svjetski prvak u istoriji šaha, koji je taj uspjeh ostvario sa svega 22 godine, iz šaha se povukao prije 12 godina.

Nakon okončanja karijere veoma je aktivan na ruskoj političkoj sceni i poznat kao veliki protivnik predsjednika Vladimira Putina.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.