15.2.2018. 9:15
0
Shiffrin najbolja u veleslalomu, Muzaferija 44.
Nakon što je u prvoj veleslalomskoj vožnji na Zimskim olimpijskim igrama bila druga, američka skijašica Mikaela Shiffrin odličnom je drugom vožnjom došla do zlatnog odličja.

Shiffrin je slavila s 39 stotinki prednosti ispred srebrne Norvežanke Ragnhild Mowinckel, dok je brončana Talijanka Federica Brignone za pobjednicom kasnila 46 stotinki.

Vodeća nakon prve vožnje Talijanka Manuela Moelgg nakon slabog drugog nastupa pala je na osmo mjesto.

Za 22-godišnju Amerikanku, koja ove godine dominira i ima uvjerljivo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, bila je to druga olimpijska medalja u karijeri. Prije četiri godine u Sočiju Shiffrin je bila zlatna u slalomu.

U veleslalomskoj utrci nastupila je i bh. predstavnica Elvedina Muzaferija, koja je na kraju zauzela 44. mjesto u konkurenciji 81 skijašice.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.