6.5.2019. 17:10
0
Fotografija s gay Olimpijskih igara koje se održavaju u Hrvatskoj završila na naslovnici uglednog francuskog lista
Gej vaterpolisti koji se ljube na naslovnoj L’Ekipa: Sa porukom “Poljubi koga želiš” upozorava na homofobiju

Francuski “L’Ekip”, jedan od najboljih evropskih sportskih dnevnih listova, na današnje izdanje na naslovnicu je stavio gej vaterpoliste koji se ljube.

Francuzi su tako skrenuli pažnju na gej prava, a fotografija je zapravo scena iz jednog filma.

Riječ je o filmu “Les Crevettes Pailletee” koji prati vaterpolo ekipu koja se priprema za gay Olimpijske igre koje se održavaju u Hrvatskoj koja ima ponajbolju vaterpolsku reprezentaciju svijeta i višestruki je osvajač mnogih medalja.

Radnja filma prati lik Matiasa Le Gofa, olimpijskog pobjednika koji je na zalasku karijere dao homofobnu izjavu, prenosi 100posto.hr.


Umjesto kazne, dobio je posao selektora gej reprezentacije koju treba spremiti za veliko takmičenje.

Cijeli film prati kampanja protiv homofobije u koju se uključio i tiražni francuski list.






(Lejla Trle) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.