22.5.2023. 11:54
0
Na Olimpijskom bazenu odigrane prve utakmice Vaterpolo lige KS
FOTO: OLIMPIJSKI BAZEN OTOKA
U subotu i nedjelju, 20. i 21. maja 2023. godine, na Olimpijskom bazenu Otoka odigrane su prve utakmice Vaterpolo lige Kantona Sarajevo u ovoj sezoni.

Prva utakmica subotnjeg dijela, odigrana je između kadeta Invictuma i Torpeda. Veoma uzbudljiv i do kraja rezultatski neizvjestan susret. Ipak malo više sreće na kraju imali su igrači Invictuma, koji su slavili sa 8:7 (1:2)(3:2)(2:1)(2:2). Igrač utakmice sa tri pogotka bio je Hamza Pita (Invictum).

Juniori Torpeda i Mladosti sastali su se u drugoj utakmici. Potpunu dominaciju u ovom susretu imali su igrači Torpeda, a konačan rezultat glasio je 24:8 (5:2)(7:2)(6:1)(6:3). U redovima Torpeda posebno su se istakli Hrković i Kahrić, dok je u Mladosti najbolji bio Hurko, svi sa po pet postignutih golova.

U nedjelju, prvi susret bio je između mlađih juniora Invictuma i Torpeda. Kako i dan ranije, tako su i ovu utakmicu obilježili lijepa igra, rezultatska neizvjesnost i velika napetost među navijačima na tribini. Ipak bolji takmac u nedjeljnom susretu bili su igrači Torpeda, slavili su sa 7:6 (3:2)(1:2)(2:1)(1:1). Sa po četiri pogotka najbolji su bili Tešić (Invictum) i Zrno (Torpedo).

Seniori Invictuma i Mladosti sastali su se u nedjelju u drugoj utakmici. Bolja ekipa u svakom segmentu igre bio je Invictum. Dominirali su tokom cijelog susreta i slavili sa 21:6 (6:1)(4:0)(2:1)(9:4). Igrač utakmice bio je Bakir Hadžić sa sedam postignutih pogodaka.

Takmičenje se nastavlja predstojećeg vikenda, 27. i 28. maja 2023. godine.

(Erna H.) 

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.