3.7.2023. 12:36
0
Plivači Spida iz Zagreba donijeli sedam medalja, Barlov i Zulfić idu na Svjetsko prvenstvo
Članovi Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva na održanom takmičenju u Zagrebu ponovo su se okitili medaljama.

Ukupno su osvojili sedam medalja na 14. mitingu "Zagreb para swimming open 2023" i 4. Otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske održanom tokom vikenda.

Ismail Barlov paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvi bh. sportista koji je ostvario normu za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu naredne godine, briljirao je u glavnom gradu Hrvatske sa četiri osvojene medalje. Barlov je osvojio jednu zlatnu i bronzanu medalju, te dvije srebrene. Narednog mjeseca takmičit će se na Svjetskom prvenstvu u Mančesteru.

Trenerica Ilda Kukuruzović kazala je da je petočlana ekipa imala 19 startova od čega su oborili 16 ličnih rekorda i osvojili ukupno sedam medalja.

"Vratili smo se u Sarajevo sa jednom zlatnom, četiri srebrne i dvije bronzane u apsolutnoj kategoriji", kazala je.

Bh. predstavnici osvojili su i pehar za treće mjesto u ženskoj kategoriji u ekipnom poretku u konkurenciji 12 timova.

Trenerica Kukuruzović ističe da Barlov i Ismail Zulfić počinju pripreme za nastup na Svjetskom seniorskom paraplivačkom takmičenju u Mančesteru.

Ismail Barlov će u Velikoj Britaniji nastupiti u disciplinama 150 miks i 50 metara prsno, dok će Ismail Zulfić nastupiti u disciplini 50 metara delfin.

U Zagrebu je Elmedina Đocaj osvojila srebro, Kanita Šabanović bronzu, Ismail Zulfić srebro, a ekipu je činio i Ahmed Mašetić. Trenerski dvojac činila je i Amra Arapović.

Na mitingu je nastupilo 120 plivača i plivačica iz 17 klubova i reprezentacija iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

(Ajdin B.)

ZagrebSpid
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.