15.1.2024. 20:18
0
Selektor Smajlagić odgovorio zašto nije bilo Burića u sastavu i da li razmišlja o ostavci: "Moj je status nepromjenjiv i uvijek je isti"
Bosna i Hercegovina okončala je nastup na Evropskom prvenstvu i trećim porazom. Selekcija Gruzije savladala je Zmajeve 22:19 u uzbudljivom meču.

Selektor nacionalnog tima BiH, Irfan Smajlagić komentarisao je novi poraz bh. selekcije.

“Očigledno da ima problem sa kontinuitetom dobrih dionica. Glavni razlog je energija, da bi mogli odigrati na vrhuskom nivou. Odigrali smo danas dobrih 20 minuta. Međutim poslije imamo problema u napadu. Znamo koje probleme imamo i vidjeti na koji način ih ispraviti i to je veći proces. Vrhunski rukomet zahtjeva dvosmjernu igru i veliku potrošnju”, kazao je Smajlagić.

Smajlagić je upitan i zašto večeras među stativama nije bilo Benjamina Burića.

“Burić nije razlog za poraz. Doživljavali smo poraze i sa njim. Moramo stvarati perspektivu i graditi rotaciju. Od njega znamo šta trebamo očekivati, ali od Haruna ne znamo. Kada će ako ne sada dati priliku mladim igrače. (N1: Zašto nema Burić? Rekli ste da ćete ići na pobjedu, kako bez Burića koji je najveća sigurnost u odbrani? Zašto ga nije bilo?). Pa možda Vama zvuči iz konteksta, zato što nemate uvid u ostale golmane. Harun već godinama brani u kontinuitetu u Chamberyju, tvrdim da je zaslužio priliku. Ne smijemo gubiti igrače. U perspektivi treba gledati malo i u budućnost. Sastavljati roster igrača koji mogu zajedno igrati. Taj period je četiri do pet godina”.

Na pitanje novinara da li razmišlja o podnošenju ostavke, Smajlagić je odgovorio:

“Moj je status nepromjenjiv i uvijek je isti”, zaključio je.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.