4.2.2024. 12:07
0
Dogovoren novi termin borbe Furyja i Usyka: Ko odustane platit će drakonski iznos
Tyson Fury i Oleksandr Usyk ući će u ring 18. maja.

Borba za ujedinjenje teškaških naslova trebala je prvobitno biti održana u Rijadu 17. februara, no, spektakl koji su mnogi ljubitelji boksa čekali otkazan je nakon što je Fury na treningu zaradio duboku posjekotinu ispod oka.

- Tyson ne želi da vam ovo kažem, ali on se želio boriti 17. februara čak i s posjekotinom, ali rekao sam mu da nisam lud da ga takvog gurnem u ring. Čak i ako ne bude spreman 18. maja, borit će se jer imamo rok IBF-a i ne želim glavobolje. Imamo ugovor i isporučit ćemo ovu borbu 18. maja ili ćemo isporučiti drugu veliku borbu ako neko odustane - rekao je Turki Alalshikh, saudijski savjetnik na kraljevskom dvoru i trenutni predsjednik Opće uprave za zabavu.

Otkrio je i da su oba boksera pristala platiti kaznu od 10 miliona dolara ako se eventualno povuku iz tog meča.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.