18.3.2024. 8:42
0
Anes Bostandžić osvojio novu medalju na Svjetskoj karate ligi
FOTO: TVSA
Bosanskohercegovački karatista Anes Bostandžić nastupio je na još jednoj Karate1 premijer ligi Antalya 2024.

Anes Bostandžić je i ovaj put Bosnu i Hercegovinu, karate klub Champion iz kojeg dolazi, Sarajevo i Općinu Ilidža po ko zna koji put predstavio u sjajnom svijetlu osvojivši bronzanu medalju.

Ovo takmičenje je najveći stepen svjetskog karatea gdje pravo učešća imaju samo 32 najbolja takmičara po svjetskoj WKF raking listi.

Anes je u subotu, 16. marta, u teškoj kategoriji +84kg seniori nastupio u eliminacionom dijelu (grupna faza) gdje je u prvom meču pobijedio Tunižanina Choia Houssem rezultatom 2:1, zatim je na red došao domaći takmičar iz Turske Sen Fatih, kojeg je Anes savladao maksimalnim rezultatom 9:0.

Za prvo mjesto u grupi i direktan prolazak dalje Anes je morao savladati Egipćanina Mohammeda Hazema što je i učinio  pobijedivši 3:1.

U četvrtfinalu Anes je radio sa Čileancem Rojas Rodrigom kojeg je pobijedio 4:1, da bi se u polufinalu sastao sa višestrukim svjetskim prvakom Mahmoudom Taha Tarekom nakon sumnjivih odluka prolazi u finale, javlja TVSA.

Naš borac u nedjelju, 17. marta, imao je meč za bronzu sa Egipćaninom Elmasry Ahmedom kojeg je pobijedio u meču koji je bio neizvjestan do zadnje sekunde, a rezultat je bio 7:6

Podsjetimo, Anes Bostandžić proteklu Karate1 Premijer ligi radio u Parisu i bio je srebreni. Također je na proteklom Evropskom prvenstvu u Gruziji ponio naslov prvaka Evrope u u21 +84 kg.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.