24.3.2024. 9:40
1
Dino Beganović ostvario svoju prvu pobjedu u Formuli 3
Dino Beganović ostvario prvu pobjedu u karijeri u FIA Formuli 3. Počevši s treće pozicije, u prvoj polovici utrke u Melbourne vozač švedskog tima Prema ograničio se na praćenje izbliza postavljača tempa Leonarda Fornarolija i Gabrielea Mini.

Beganović je tada promijenio ritam i nakon što se oslobodio sicilijanskog vozača, u 15. krugu je preuzeo vodstvo, također pretekavši prvog Fornarolija.

19-godišnjak iz Trident tima dobro je reagirao, prateći Beganovićev slipstream i zaostajući jednu sekundu kako bi iskoristio DRS. 

To je bilo sve do 22. kruga od 23, kada je Beganović napravio posljednji potisak koji nije ostavio Fornaroliju. Mini je, međutim, nakon što je skliznuo na četvrto mjesto, uspio nadmudriti Lukea Browninga posljednjim potezom i završiti na trećoj stepenici postolja.

U prvenstvenom poretku Browning i Fornaroli dijele prvo mjesto sa 37 bodova. Mini i Beganović nisu daleko, tik iza njih s 32 odnosno 28 koševa.

Podsjetimo, Beganovićevi roditelji Fikret i Mirnesa su emigrirali u Švedsku gdje je Dino i rođen prije 19 godina. S 11 godina Dino se počeo takmičiti u kartingu, a sedam godina kasnije stigao je do Formule 3.

(Sead M.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.