25.8.2024. 20:22
0
Norris ostavio Verstappena "u prašini" na domaćoj stazi i najavio dramu do kraja sezone
Britanski vozač iz McLarena Lando Norris (Norris) pobijedio je danas na Velikoj nagradi Nizozemske, ostavivši sve svoje rivala čak 20 sekundi iza sebe.

Britanac je nešto sporije startovao utrku, izgubio poziciju od Verstappena, ali je nakon nekoliko krugova uspio vratiti svoju poziciju, koju je potom držao do samog kraja. 

Na kraju, ostavio je domaćeg vozača i trostrukog uzastopnog prvaka Maxa Verstappena čak 20 sekundi iza. Ovo je bio šamar realnosti za Nizozemca, koji neće tako lako odbraniti titulu prvaka Formule 1 u ovoj sezoni, uprkos furioznom startu nove sezone.

Inače, vrijedi istaći i Charlesa Leclerca. Vozač Ferrarija je iskoristio dobro stajanje u pitlane i tako zaobići svoje rivale, te je na kraju završio na postolju kao treći.

Max je i dalje vodeći u generalnom poretku, sa 71 bodom ispred Norrisa. Ipak, treba dodati da su do kraja sezone stalo čak devet utrka.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.