4.1.2016. 16:59
0
Kapadokija pod snijegom: Najviše turista iz Japana i Južne Koreje
Kapadokija, jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Turskoj, prekrivena je snježnim pokrivačem. Snijeg je počeo padati u podnevnim satima.
Vilinski dimnjaci prekriveni su snijegom, ali to nije spriječilo turiste da dožive i sasvim drugačiji obilazak Kapadokije u balonima, da upoznaju ovu turističku destinaciju i u zimskim danima. 

Posebno se izdvajaju grupe turista iz Japana i Južne Koreje. 

Iako je pao snijeg posjetioci ne odustaju od vožnje balonom koja je jedna od najpopularnijih aktivnosti koje privlače i domaće i strane turiste tokom cijele godine. Vožnja balonom na  minus 16 stepeni Celzijusa predstavlja nezaboravno iskustvo. 

Inače, vremenski uslovi na tom području dozvoljavaju da se oko 300 dana godišnje može razgledati predio iz balona. Prve dnevne vožnje, uprkos hladnom vremenu, počinju već s prvim zrakama sunca.

U Kapadokiji se spajaju ljepote prirode i historije, formirajući jedan od najljepših krajolika na svijetu. Dok su geološka kretanja formirala bijele vilinske dimnjake, ljudi su tokom historije ostavili tragove vlastitih civilizacija, gradeći u stijenama kuće i pretvarajući ih u remek djela ljudske civilizacije.

Kapadokijom šetati možete u svako doba dana i noći. Tokom proljeća i jeseni temperatura je u podne oko 20 da bi se noću spustila i do nula stepeni. Zima je ipak nešto drugo. Razlika u ljetnoj i zimskoj temperaturi je od 40 do minus 20 stepeni Celzijusa.

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.