11.1.2016. 10:33
0
Nakon oružanih napada u Egiptu: Turistički sektor bilježi gubitke
Turistički sektor u Egiptu bilježi značajne gubitke nakon posljednjih oružanih napada koji su se desili u nekoliko egipatskih gradova, prenosi Anadolu Agency (AA).

U petak 9. januara nepoznati napadači upali su u hotel Bella Vista u egipatskom odmaralištu Hurghada na Crvenom moru gdje je povrijeđeno troje turista. To je bio drugi napad na turiste u sedam dana, prethodno je napadnut autobus sa izraelskim državljanima u blizini hotela u Gizi, u četvrtak 7. januara. 

"Oružani napadi na turiste protekle sedmice već negativno utiču na dolazak turista u zemlju", kazao je za AA predsjednik Komore egipatskih turističkih kompanija Khairy Mohammed.

Prema njegovim riječima, strane zemlje sigurno će upozoriti svoje državljane da ne putuju u Egipat zbog narušene sigurnosne situacije. 

Sektor egipatskog turizma prošle godine značajno je pogođen nakon pada ruskog aviona na Sinaju gdje je poginulo više od 200 osoba. 

Turistička industrija čini gotovo 13 posto bruto domaćeg proizvoda u Egiptu.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.