28.2.2016. 10:07
0
"Trebinje postaje turistički simbol"
Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da Trebinje postaje turistički simbol, prepoznatljiv po ljepoti grada i prirode, kao i po čuvenim vinima.

Ivanić je sinoć, nakon otvaranja Prvog trebinjskog “Eno-gastro festivala”, koji je organizovan pod njegovim pokroviteljstvom i u organizaciji Grada Trebinja, naglasio da je Hercegovina, u kojoj se sve više ljudi bavi vinarstvom, i ovim skupom potvrdila svoj visoki rejting u proizvodnji vina, te da će ovdašnja vina i specifična hrana biti osnov koji će privlačiti sve više turista.

- Najveći doprinos koji svi skupa možemo dati jesu ovakve manifestacije, ali i značajnije prisustvo predstavnika međunarodnih institucija i ambasadora kojih je u ovom gradu sve više u posljednjih nekoliko godina,  a sve to skupa doprinosi boljoj i pozitivnijoj slici Trebinja, koje bi, svima kojima je stalo do opšteg progresa, trebalo biti jedno od ključnih mjesta, ne samo u Republici Srpskoj, nego i u cijeloj BiH - rekao je Ivanić.

Otvaranju „Eno-gastro festivala“ prisustvovali su i ambasadori Hrvatske u BiH, Ivan del Vekio, Srbije Stanimir Vukićević i Crne Gore Milan Lakić, koji su ukazali na neophodnost saradnje zemalja regiona, posebno u oblasti turizma, dok je ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Kazuya Ogawa potvrdio da se dobra vina iz Hercegovine izvoze i u Japan.

I ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak je govorio o unapređenju odnosa BiH sa svijetom, te popularisanju njenih trurističkih destinacija kao što je Trebinje, a i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović  je naglasio da su i Trebinje i čitava Hercegovina mjesta prepoznata po dobrim vinima i da će to potvrditi i ova manifestacija. 

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević podsjetio je da grad posljednjih godina bilježi rekordne rezultate u oblasti turizma, a da su se vinari, koji su brend Trebinja bezbroj puta dokazali na mnogim evropskim i svjetskim festivalima vina.

Na ovoj eno-gastro smotri predstavilo se tridesetak restorana, hotela, vinarija i prehrambenih proizvođača iz Trebinja i Hercegovine.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.