21.4.2016. 15:46
0
Orlando: Grad crtanih filmova, junaka i magije
Orlando je grad u američkoj saveznoj državi Floridi, u okrugu Orange, peti je grad po veličini na Floridi.

Piše: Haris Ahbabović

Historičari tvrde da je grad 1837. godine, dobio ime po vojniku Orlandu Reevesu koji je navodno umro za vrijeme rata na Floridu. Čini se, međutim, da Orlando Reeves (ponekad Rees) imao mlin i plantažu šećera oko 50 km sjevernije od Orlanda u Okrugu Volusia, a prvi doseljenici jednostavno su pronašli njegovo ime urezano u drvo i pretpostavlja da je to bila oznaka za njegov grob. Onu su zatim mjesto "Orlandova groba" kasnije jednostavno nazvali Orlando.

Danas je ovo jedno od poznatijih mjesta za turiste koji se odluče na dolazak u ovaj dio SAD-a. Ujedno, ovo je grad Walt Disneyja i poznatih junaka iz crtanih filmova.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.