16.8.2016. 13:35
0
"Alhazm" - svetište za najbogatije ljude svijeta
Cijeli drugi sprat bit će rezerviran za VIP goste, a jedan dio je odvojen za takozvane VVIP goste, koji su bogatiji od najbogatijih.

Više od 25 hiljada milionera, koliko ih živi u Kataru, naravno kao i drugi bogati gosti koji posjećuju ove arapsku državu, neće više morati odlaziti i Italiju, Francusku, ili London da bi zadovoljili svoje raskošne shopingholičarske potrebe. Za to se pobrinula kompanija "Al Emadi" koja u glavnom gradu Katara, Dohi, uskoro otvara centar "Alhazm", jedan od najluksuznijih shopping malova ma svijetu.
 
"Ovo nije trgovački centar. Naš ciljna grupa su ljudi koji ne idu u trgovačke centre. Ovdje želimo dovesti Katarke i Katarce koji sada idu u kupovinu u Pariz, ili Milano", objasnio je Soufinae El Quazzani, šef marketinga ovog centra. "Spektakularna društvena scena, najbolje mjesto u Dohi za vidjeti i biti viđen, Alhazm je kombinacija klasičnog evrospkog stila u srcu moderne Arabije", kazao je Quazzani.
 
Investitori su učinili sve da Alhazm podsjeća na najprestižnije evropske uzore. Arhitekti koji su angažirani napravili su djelomičnu repliku glasovite galerije Vittorio Emannuele II, jednog od simbola Milana. Dovučene su stotine tona mramora iz Toskane, u centru će biti vrijednih skulptura, slika, pa čak i vrijednih originala. Posebna pažnja je posvećena klimatiziranosti Alahzma, bit će tu fontana, zelenila, a masline stare preko dvjesto godina dovezene su sa Sicilije, piše SB.
 
Cijeli drugi sprat bit će rezerviran za VIP goste, a jedan dio je odvojen za takozvane VVIP goste, koji su bogatiji od najbogatijih. Zaposlenici će svakom gostu iz te "kategorije" morati znati ime i tako mu se obraćati.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.