22.9.2016. 9:02
0
Zatvorena sezona na Panonskim jezerima, 300.000 posjetitelja tokom ljeta
FOTO: Fena
Ovogodišnja ljetna sezona na kompleksu jezera Panonika zvanično je zatvorena, a razlog za to su vremenske prilike, niske dnevne temperature i prognoze za naredni period, potvrdio je Feni direktor JKP Panonika d.o.o. Tuzla Maid Porobić.

Porobić je ovogodišnju sezonu ocijenio relativno uspješnom, imajući u vidu  loše vremenske uvjete za rad  s puno kišnih  dana i niskim temperaturama neuobičajenim za ljetnji period, posebno u augustu.

Naglasio je da je tokom protekle ljetnje sezone bilo samo 16 dana s temperaturama zraka višim od 30 stepeni Celzijusa a svega 40 dana bez padavina, što je znatno ispod višegodišnjeg prosjeka.  

Kompleks tuzlanskih  slanih jezera  ovog ljeta je posjetilo više od 300.000 gostiju, uzimajući u obzir posjete gostiju sa sezonskim i mjesečnim  ulaznicama, a ukupan broj prodatih ulaznica  je 264.699, što, po riječima Porobića, predstavlja  ostvarenje 75 posto ovogodišnjeg plana rada.

Osim 40 stalno uposlenih radnika, tokom protekle sezone dodatno su uposlena još 124 sezonska radnika, a nastavljen  je trend rasta broja gostiju iz BiH,  susjednih i evropskih zemalja.

Kompleks Panonika je od ove sedmice otvoren za slobodan ulaz, posjete, šetnje i rekreaciju, ali ne za kupanje,  jer  je završeno održavanje i  filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.