24.6.2023. 19:24
1
Bosanka podijelila neugodno iskustvo sa istanbulskog aerodroma: “Za 6 sekundi napisali su račun od 40 eura…”
Iskustva na aerodromima širom svijeta znaju biti frustrirajuća. Jedno nesvakidašnje iskustvo sa aerodroma u Istanbulu podijelila je bosanka Aiša Čerkez koja je organizatorica putovanja u ovaj grad, piše Hanuma.ba.

Naime, ona je danas svjedočila nečemu na šta trebamo obratiti pažnju ako se zadesimo u sličnoj situaciji.

U razgovoru za portal Hanuma.ba, Aiša kaže da se nemila scena dogodila na aerodromu Sabiha Gokcen.

“Djevojčici iz moje grupe bilo je veoma loše. Nakon što smo zastali da se napije vode kako bi joj bilo lakše, pojavili su se medicinari jedne turske klinike koji su ponudili pomoć. Odmah su donijeli kolica i onda je dijete sjelo. Međutim, ništa ne bi bilo neobično da pomenuti medicinari pored našeg insistiranja od pet puta i isticanja da pomoć nije potrebna, djevojčici su izmjerili pritisak, a za tu uslugu od 6 sekundi izdali račun od čak 40 eura. Znači, to su naplatili sami za izmjereni pritisak i ništa dodatno”, govori Aiša.

Međutim, dodatno insistiranje od strane medicinara nastavilo se kada su nudili tabletu za mučninu koja je koštala identičan iznos.

“Pitali su da joj daju tabletu za mučnicnu koja bi koštala dodatnih 40 eura, na šta smo mi rekli da ne treba. Zatim su rekli da joj otac mora potpisati izjavu kako ne pristaje na tabletu.”

Aiša u nastavku razgovora ističe kako će novac svakako refundirati osiguranje, te da je taj segment najmanje bitan, nego upravo “bahatost i navalentnost” od strane medicinara, uprkos činjenici da su im govorili kako nikakva intervencija nije potrebna.

“Problem je u bezobrazluku i pomoći koju mi nismo tražili za dijete”, dodaje sagovornica istog portala.

Pitali su je kako je djevojčica, te je istakla da je ubrzo sve bilo uredu.

Uputila je i na kraju razgovora poruku.

“Dobro pazite kada ste na aerodromu i ne pristajte na njihove ideje o pomoći, ako vam stvarno nije potrebna. I naravno vadite zdrastveno osiguranje.”

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.