16.1.2024. 20:27
0
Ako čujete ovu riječ u avionu, znajte da ste u problemu: Otkrivena tajna šifra stjuardesa
Kada je riječ o letenju avionom, iskustvo često može biti narušeno prisustvom problematičnog putnika.

Ono što mnogi ljudi možda ne znaju jeste da posada ima tajni kod za takve osobe. Nedavno je stjuardesa otkrila da postoji skriveni kod koji se koristi da bi se identifikovali "nevaljali putnici". Otkrila je da, ako se putniku obrati kao "Filip", to je znak da su uradili nešto loše i da mogu očekivati lošu uslugu tokom preostalog dijela leta. 

Stoga, ukoliko čujete to ime dok ste u avionu, možda bi bilo pametno da budete pažljivi u svom ponašanju. Na kraju krajeva, niko ne želi da završi kao žena koja je postala viralna zbog svojeg uznemirujućeg ponašanja tokom leta.

Stjuardesa je objasnila porijeklo ovog tajnog imena za problematične putnike. Ono potječe od izraza PILP - "Putnik koga bih volio da udaram", mada se tokom vremena razvilo u suptilniju verziju, piše Sun.

Nije tajna da je suočavanje s problematičnim putnicima izazov za stjuardese. Od neukusnog ponašanja do nerazumnih zahtjeva, posao može postati sve zahtjevniji kada se takve situacije pojave. Otkriće tajnog koda osvjetljava strategije koje posada može primijeniti kako bi koordinisala takvim putnicima, a da ne uzrokuje daljnje poremećaje tokom leta.

Postojanje ovog prikrivenog signala za problematične putnike služi kao podsjetnik putnicima da budu pažljivi u svom ponašanju tokom letenja. Naglašava važnost poštovanja i razmišljanja o ponašanju prema posadi i ostalim putnicima. Razumijevanje potencijalnih posljedica uznemirujućih akcija može pomoći u stvaranju prijatnijeg i harmoničnijeg okruženja tokom putovanja.

Evolucija koda od njegovog eksplicitnijeg porijekla do suptilnije verzije odražava promjenljive dinamike upravljanja teškim situacijama na letovima. Ističe prilagodljivost i profesionalnost posade u rješavanju izazovnih okolnosti, čuvajući visok standard usluge za sve putnike.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.