23.12.2015. 12:41
0
Prljavi policajci lete iz MUP-a
Ovih dana Vlada Srbije trebalo bi da smijeni direktora policije Milorada Veljovića, a u javnost već isplivavaju imena pojedinih načelnika i inspektora policije koji su imali zaštitu odozgo, iako su dovođeni u vezu sa kriminalcima, upleteni u razne biznis varijante ili su ukaljali ugled policije.

Među njima su inspektor u Upravi za strance Dejan Vilotijević iz Kruševca, načelnik Policijske uprave Šabac Slaviša Spasojević, načelnik OKP Kinkinda Dragan Pejčić, kao i Nenad Bjelić, sin bivšeg načelnika beogradske policije Stevana Bjelića, kao i policijski oficir, bodibilder i zvijezda rijalitija Lepomir Bakić, piše Alo.

Riječ je o ljudima za koje se odavno zna da im nije mjesto u policiji, ali se nisu našli na prvobitnom spisku prekobrojnih koji je sačinjen u direktoratu policije. Oni će se sada, uprkos opiranju, ipak naći na tom spisku od 1.500 nepoželjnih. Za Dejana Vilotijevića, zvanog Džigel, spekuliše se da je povezan sa poslovima pozajmljivanja novca pod kamatu, a kako saznaje „Alo!“, njegovim kolegama je palo u oči i to što vozi najnoviji BMW 6. Sve ovo su znali i u direkciji policije, ali nisu našli za shodno da ga stave na listu od 1.500 prekobrojnih.

Osim Vilotijevića, zanimljiv je i slučaj načelnika iz Šapca za koga se spekuliše da ima bliske veze sa šabačkim tajkunom Miroslavom Bogićevićem. Govorka se da je Spasojević za vrijeme službovanja stekao više nekretnina, a uključio se u građevinski biznis sa svojim ocem. Mediji su, inače, i ranije pisali o poslovnim interesima koji su povezali Veljovića i Bogićevića, koji su, navodno, šabačkog tajkuna štitili od srpskog pravosuđa.

Načelnik Odeljenja kriminalističke policije u Kikindi Dragan Pejčić takođe je mnogo poznatiji kao građevinski preduzimač nego po poslu kojim se bavi. Za njega u Kikindi znaju po tome što zida zgrade, a bez problema se reklamira i na internetu.

Nenad Bjelić došao je u centar pažnje javnosti prije dvije godine kada je šenlučio iz službenog pištolja u vazduh po izlasku sa beogradskog splava „Hua-hua“. O njemu je „Alo!“ pisao i ranije, izvještavajući o incidentu između njega i pripadnika BIA Dragana Krstića u kojem se prijetilo i vrijeđalo, a navodno su vađeni i pištolji. Policijski oficir Lepomir Bakić prošle godine je suspendovan nakon objavljivanja u medijima fotografija na kojima je golišav, ali ni to, kao ni njegova kasnija rijaliti karijera nisu bili dovoljni Veljoviću da ga otjera iz policije.

(Merima Druškić/Alo)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.