9.2.2016. 13:33
0
Tijelo mrtve sestre godinu dana čuvao u kući kako mu ne bi ukinuli socijalnu pomoć
Socijalne službe pronašle su tijelo žene u kući u Prilepu, za koju ekipa hitne pomoći procjenjuje da je preminula prije godinu dana.

Iz Centra za socijalni rad navode da je brat preminule kontinuirano vraćao ekipu koja je željela da napravi uvid u socijalno stanje ove porodice. 

Tokom posljednje kontrole socijalni radnici uspjeli su da uđu u kuću u kojoj su osjetili neprijatni miris, o čemu su obavijestili policiju. Mrtvo tijelo žene pronađeno je u jednoj prostoriji. 

Tužilac Mirjana Ilieska kaže da je riječ o četrdesetdevetogodišnjoj Milki Naumovski, koja je živjela sa bratom za kojeg smatraju da ima narušeno psihičko zdravlje. 

Tužilaštvo je zatražilo obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti, a istraga treba da pokaže šta se dogodilo. 

Prema nezvaničnim izvorima, brat nije prijavio smrt sestre da mu ne bi ukinuli socijalnu pomoć, koju je zbog nje primao.

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.