29.11.2023. 22:55
0
Skoplje: Nestala djevojčica (14), majka sumnja na otmicu
FOTO: facebook
Djevojčica Vanja Gjorčevska (14) iz Skoplja nestala je prije tri dana, a u potragu se uključio i Interpol.

Vanja je u ponedjeljak krenula u školu u 7:20 i već u 7:35 sati nije bila dostupna, a roditelje je alarmirala nastavnica nakon što se djevojčica nije pojavila u školi.

Informacije o njenom nestanku objavljene su i na platformi "Pronađi me" koja je dio mreže "Amber Alert" u Evropi.

Kako su saopćili iz tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova, intenzivno se radi na pronalasku djevojčice.

- Osnovan je štab u Skoplju. Potpuno smo posvećeni pronalaženju djevojčice. Također smo u stalnom kontaktu sa porodicom. Održan je niz razgovora sa bliskim ljudima i sa osobama za koje mislimo da je bila sa njima u kontaktu. Provjeravaju se informacije, video materijali i preduzimaju se mjere za rasvjetljavanje slučaja, pojasnio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Toni Angelovski.

Prema riječima majke Zorice, djevojčica je bila dobro raspoložena prije odlaska i nije se žalila na probleme.

Zorica je rekla da Vanja nije imala problema sa maltretiranjem, da porodični odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja. Majka je izrazila zahvalnost za rad policije koja je formirala specijalni tim i čini sve da pronađe Vanju.

- Sumnjam da je kidnapovana. Vanja je nasmijana izašla iz kuće, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu. Moja drugarica mi je napisala da nije došla na čas, u stalnoj smo komunikaciji sa njom i javim joj ako je Vanja bolesna i ne može da dođe u školu. Vanja ima 14 godina i ide u deveti razred. Ne izlazi mnogo, ima nekoliko prijatelja i uglavnom je kod kuće. Provjerili smo sve njene naloge na društvenim mrežama, imam sve njene lozinke i nema ničeg sumnjivog. Vanja nije takva djevojka i nema mnogo postova. Zaista sumnjam da je kidnapovana, daj Bože da griješim, rekla je Vanjina majka za Mms.mk.

Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamno smeđu kosu, smeđe oči, nosi fiksnu protezu i ima mladež na desnoj strani lica.

U trenutku nestanka na sebi je imala plavu majicu, crnu jaknu, crne farmerke sa bočnim džepovima i bijele patike sa smeđim prugama.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.