2.3.2016. 22:23
0
Ivanov razgovarao s Tuskom: Nećemo dopustiti da se na teritoriju Makedonije otvaraju izbjeglički kampovi
Predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov u srijedu je održao sastanak s predsjednikom Evropskog vijeća Donaldom Tuskom koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Skoplju, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Ureda predsjednika Makedonije se navodi kako su dvojica čelnika razgovarali o izbjegličkoj krizi i odnosima Skoplja i Evropske unije (EU).

Posebno su se osvrnuli na potrebu snažnijih napora kako bi se postiglo zajedničko evropsko rješenje za izbjegličku krizu koja potresa Evropu.

Ivanov je tokom sastanka poručio kako Makedonija podržava rješenje na evropskom nivou za rješavanje izbjegličke krize. 

"Od Evropskog vijeća očekujemo rješenje. Ne tražimo da sav teret bude prebačen na Grčku, ali isto tako nećemo dozvoliti ni jednostrana rješenja koja bi nama nanijela štetu. Kada je riječ o suočavanju s poteškoćama koja se tiču izbjegličke krize, Makedonija će biti u saradnji s našim južnim susjednom", kazao je Ivanov. 

Ponovio je da neće dopustiti da se na teritoriju Makedonije otvaraju izbjeglički kampovi. 

"Makedonija je dosad pokazala da je spremna na svaki scenario. Ipak, nećemo dozvoliti da se povećaju sigurnosni rizici izazvani izbjegličkom krizom", rekao je Ivanov. 

Dvojica čelnika su se tokom sastanka usaglasili kako je izbjegličku krizu potrebno rješavati na evropskom nivou.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.