2.4.2016. 19:39
0
Da biste bili vjernik, morate se registrovati na ovu stranicu
Umjesto lajka, uveli su amin, umjesto muzičkih hitova - crkvene pjesme, a umjesto novinskih naslova - citate iz Biblije.

Srpska pravoslavna crkva je pokrenula svoju društvenu mrežu, a za samo nekoliko dana okupila je blizu 2.000 ljudi. Da biste joj pristupili, ne morate biti pravoslavac, ali morate biti pristojni.

"Smatramo da je misionarenje na internetu itekako efikasno, i da donosi plodove, a biti slijep i nijem na tom prostoru ne donosi ništa dobro", rekao je vjeroučitelj i osnivač mreže Crkva.net Aleksandar Milojkov za RTS, prenosi N1.

Stevan Jovanović, vjeroučitelj i član Misionarskog odjeljenja SPC-a dodaje da na tom internet prostoru ima toliko informacija, da ako ne budu oni "sijali na način na koji se sije – sijaće neko drugi".

Kada na internet stranici Crkva.net napravite svoj profi, onda možete pisati, objavljivati i na crkveni način reći da li vam se nešto dopada. Mreži je već pristupilo 2.000 ljudi.

"Ujmesto lajka imate ono čuveno amin, htjeli smo da budemo originalni", dodaje Milojkov.

Jovanović kaže da ljudi sada uglavnom aminuju i lajkuju činjenicu da je mreža pokrenuta, radosni su, i otprilike iznose svoje stavove, kratke citate i ono što se može naći na drugim mrežama.

Za širenje informacija na crkvenoj mreži važe pravila ponašanja kao i na ostalim mrežama – bez vulgarnosti. Vjersko opredjeljenje nije važno - dobrodošli su svi, pa i ateisti.

A da je ova društvena mreža izazvala veliko interesovanje, pokazuje i činjenica da je od broja posjećenosti danas ova stranica zablokirala.

(Anesa Agović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.