2.6.2016. 18:53
0
Obećana nagrada za informacije o ubistvu urednika "Dana" Duška Jovanovića
Dvanaest godina od ubojstva glavnog i odgovornog urednika podgoričkog dnevnika Dan Duška Jovanovića, crnogorski MUP će raspisati nagradu za informacije o tom zločinu, s tim da iznos nagrade još nije utvrđen.

Suglasnost na prijedlog o tome dala je danas vlada, prenosi Tanjug.

Vlada je jednoglasno usvojila i prijedlog da se formira Povjerenstvo za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubojstva novinara i napada na imovinu i medije.

Ministar unutarnjih poslova Goran Danilović kazao je na konferenciji za novinare da je donijet i zaključak da se zadužuje MUP da javno raspiše nagradu u cilju prikupljanja obavještenja koji će rezultirati otkrivanjem izvršitelja, odnosno naručitelja kaznenog djela ubojstva Jovanovića.

On je priopćio da je jedan od zaključaka i da je MUP dužan pripremi i vladi dostavi prijedlog odluke o osnivanju povjerenstva.

 Govoreći o visini nagrade za informaciju o ubojstvu Jovanovića, objasnio je da će se konzultirati s medijskom zajednicom.

- Vidjet ću što je mjera da se ne osramotimo kada 12 godina kasnije tražimo novčanu nagradu za informaciju o ubojstvu Jovanovića, a da to ne budu sklono bilo kakvom vidu manipulacije - rekao je Danilović, prenijeli su podgorički mediji.

 Jovanović je ubijen 27. svibnja 2004. ispred redakcije lista Dan. Na njega je pucano automatskom puškom iz automobila "golf 3".
Dvanaest godina nakon zločina još se ne zna tko je sve te noći bio u automobilu iz kojeg je pucano, tko je imao kakvu ulogu u organizaciji ubojstva, a još manje tko je i zbog kojeg motiva naručio ubojstvo vlasnika i glavnog urednika Dana.

U četvrtoj presudi u slučaju ubojstva Jovanovića, osuđen je samo Damir Mandić na 19 godina zatvora zbog sudioništva u tom zločinu.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.