28.7.2016. 11:52
0
Terorista iz Turske uhapšen kod Omiša, određena mu kaucija u iznosu od 50 000 eura
U Kostanjama, nedaleko Omiša, policija je u srijedu uhapsila turistu (52) iz Njemačke, kurdskog porijekla, za kojim je bila raspisana potjernica Interpola za terorizam, nakon čega je odveden sudiji za istrage Županijskog suda u Splitu koji mu je odredio kauciju u iznosu od 50 hiljada eura, doznaje se u četvrtak ujutro u splitskoj policiji i na sudu.

Uhapšeni Turčin je u Kostanjama bio sa porodicom, a stigao je tri dana ranije iz Koelna. Njegovo hapšenje su izvele specijalne postrojbe policije koje su uplašile stanovnike tog malog mjesta omiškog zaleđa. Kako se doznaje 52- godišnjak se mirno predao policiji, te u kući nije pronađeno nikakvo oružje, javlja Hina.

Nakon što ga je ispitao, sudija istrage odredio mu je kauciju od 50 hiljada eura na što se žalilo Državno odvjetništvo.

Mediji navode da se radi o Muratu Catulayu koji je sudjelovao u više terorističkih napada u raznim dijelovima Turske u periodu od 1989. do 2001. Bio je aktivist terorističke organizacije TIKKO, Oslobodilačkoj armiji radnika i seljaka Turske, vojnom krilu turske Komunističke partije. Nakon što mu bude određen ekstradicijski pritvor i bude izručen Turskoj, tamo mu prijeti kazna doživotnog zatvora.

U Turskoj nije bio posljednjih 25 godina i protivi se svome izručenju.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.