9.2.2017. 19:15
0
''Gurnuo me, sjeo na mene da se ne mogu pomjeriti, a moju kćerku i dalje ubadao nožem''
„Neka, znam da sam kriv, ali imam dobre advokate, koji će me izvući“, rekao je Miloš Čodanović (28), državni prvak u bacanju kugle sa oštećenjem vida, dok ga je u utorak odvodila policija nakon što je ubio bivšu suprugu Moniku Ikotić (43).

O užasu koji je prethodio, plačnim glasom i u šoku i nevjerici da više nikada neće vidjeti i zagrliti svoju kćerku Moniku, jučer je posvjedočila njena majka Julija. Ona je ispričala da se Čodanović pojavio sa buketom cvijeća u kući i da nije ni naslutila horor koji će se desiti.

''Najviše me boli što nisam mogla da joj pomognem. Kada sam začula jauke iz kuhinje, uletila sam i počela sam da ga vučem za kaput i uhvatila sam i nož i rasjekla se, a on me je gurnuo, sjeo je na mene da ne mogu da se pomjerim, a nju je i dalje ubadao bjesomučno. Čak je nogom zatvorio vrata da niko ne pobjegne napolje. Htio je i mene da ubije, ali ja sam uspijela da izađem i odmah sam pozvala Hitnu pomoć'', ispričala je Julija za Alo.rs.

 Kada je došla policija, ubica je stajao u dvorištu.

''Pričao je da će ga advokati izvući, a kada je Hitna pomoć iznosila Moniku, dobacio je ljekarima: „Spasite mi ljubav.” A moje Monike više nema i nikada više ništa neće biti isto. Moji divni unuci, njena djeca su odlični učenici, a on nas je sve zavio u crno'', govori Julija.

Monikina majka kaže da je njena kćerka imala već brak prije nego što se udala, a poslije tri godine i razvela od Miloša. Sa ocem svoje kćerke i sina ostala je u dobrim odnosima, dok se sa Milošem i dalje svađala i mirila. Kobnog dana ubica je u kuću došao sa cvijećem za bivšu suprugu, a dok mu je ona služila kafu, zgrabio je nož iz fioke i nasrnuo na nju. Zadao joj je više smrtonosnih udaraca i posjekotina i ona je u bolnicu dovezena bez znakova života sa ubodnim ranama na lijevoj šaci, lijevoj podlaktici, nadlaktici, lijevoj dojci i dubokim rezom ispod potiljka, koji se pružao do kičmenog stuba, piše Alo.rs.

Ubica se prije zločina na Facebooku opraštao od prijatelja, što je mnoge navelo da pomisle da će izvršiti samoubistvo.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.