1.3.2017. 12:07
0
Dronovi i robot tragaju za troje nestalih u Kragujevcu
Pripadnici vojske i policije Srbije nastavljaju intenzivnu potragu za trojicom pripadnika Tehničkog remontnog zavoda u Kragujevcu koji se vode kao nestali nakon eksplozije i požara u toj fabrici, a angažovani su dronovi i jedno robot vozilo.

U toku je potraga za kapetanom Darkom Kostićem i civilnim licima Dejanom Kovačevićem i Željkom
Nikolićem, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. 

Dva lica koja su sinoć prevezena iz kragujevačkog Kliničkog centra na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd, sa specifičnim povredama "blast tipa" /od eksplozije/, u stabilnom su stanju, orijentisani i komunikativni i pod stalnim nadzorom ljekara. 

Ostali povrijeđeni, koji se nalaze u Kliničkom centru u Kragujevcu, takođe su u stabilnom stanju, navodi se u saoštenju. 

Srpski ministar odbrane Zoran Đorđević formirao je komisiju radi utvrđivanja okolnosti nastanka vanrednog događaja i odgovornosti, te naložio je vanredni inspekcijski nadzor koji sprovodi Inspektorat odbrane. 

Predsjednik komisije je brigadni general Mile Jelić, načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse, a u komisiji su stručnjaci za problematiku municije, naoružanja i eksplozivnih sredstava iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i Vojnotehničkog instituta. 

U eksploziji koja se dogodila juče u vojnom objektu u Kragujevcu poginula je jedna osoba, dok je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a povrijeđeno tokom gašenja požara, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.