3.4.2017. 8:12
0
Aleksandar Vučić novi predsjednik Srbije
Predsjednički kandidat Aleksandar Vučić objavio je večeras pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji, navodeći da je za njega glasovalo više od dva milijuna birača.

"Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno povjerenje i od tri milijuna i 700 tisuća ljudi, konačna procjena je da smo dobili oko dva milijuna i 35.000 glasova", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u sjedištu stranke, u prvom obraćanju po zatvaranju birališta.

 On je istaknuo da je dobio 12 posto, odnosno oko 430.000 glasova više nego svi drugi kandidati zajedno.

 "Za nas je ovo važan dan i važno je da se pokazalo u kojem smjeru Srbija želi ići, važno je da je pobjeda čista kao suza i da nije mala razlika", rekao je Vučić te zahvalio građanima Srbije na glasovanju, javlja Tanjug.

 Na 16,84 posto obrađenih biračkih mjesta Aleksandar Vučić osvojio je 59,89 posto glasova, odnosno 203.892 glasa, pokazali prvi preliminarni rezultati koje je priopćila Republička izborna komisija na konferenciji za novinare.

 Saša Janković osvojio je 13,12 posto glasova, Luka Maksimović 8,37 posto, Vuk Jeremić 5,21 posto, Vojislav Šešelj 4,36 posto.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.