9.4.2017. 19:38
0
Sedmi dan protesta u Beogradu
Sedmi po redu protest onih koji su, kako navode, nezadovoljni rezultatima predsjedničkih izbora počeo je oko 18 sati ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu.

Formirana je kolona koja će se kretati centralnim gradskim ulicama, a Trg Nikole Pašića je zatvoren za saobraćaj, javlja agencija Beta.

Na početku kolone su dobošari, a istaknute su parole: "Narod gladuje a elita se raduje", "Vučiću Šrederu", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga" i "I vazduh ste privatizovali", "Nije bot nego skot", "Dalje nećeš moći, zvaću decu" i "Protiv terora vlasti". 

Učesnici protesta duvaju u pištaljke i skandiraju "Vučiću, lopove". 

Demonstranti bi u ponedjeljak mogli da se nađu ispred sjedišta predsjednika Srbije, sudeći bar po najavi koja se mogla videti na jednom velikom transparentu, javlja Tanjug. 

Dva mladića, naime, drže veliki transparent na kojem se učesnici protesta mogu obavijestiti da je za sutra navodno prijavljen skup ispred zdanja na Andrićevom vijencu za 12 sati, kako bi predsjedniku Srbije predali zahtjev da poništi predsjedničke izbore zbog, kako se navodi - kršenja Ustava. 

Na početku se pojavio i glumac Sregej Trifunović... 

Kako kažu, prošetat će, kao i ovih dana, centralnim beogradskim ulicama, a ruta je, zasad, sljedeća: preko Terazija, Trga republike, RTS-a, Beograđanke, zgrade Vlade - do Skupštine. 

Protesti su organizovani putem društvenih mreža, pri čemu i dalje nisu poznati zvanični organizatori. 

Zahtjevi protesta su smijenjivanje članova RIK-a, Regulatornog tijela za elektronske medije, uredništva RTS-a, sređivanje biračkog spiska i smjena predsjednice Skupštine Srbije Maje Gojković.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.