25.4.2017. 12:10
0
“Sve sam ih pobio, samo mi ku*va umače”
Austrijski penzioner Božidar D. (77) u selu Barič kod Golupca u Srbiji krenuo je u krvavi pir kada je hicima iz pištolja likvidirao svog sina Miroslava, suprugu Radu i šuraka Pavla, a snahu Goricu ranio. Zatim je otišao do lokalne crkve gdje je pucao sebi u glavu.

Motiv stravičnog zločina, iako se prvo govorilo da je motiv spor oko TV antene, pravi razlog zašto je došlo do krvavog pira je spor oko kuće koju je Božidar htio da pripiše unuku, a čemu su se protivili njegov sin i snaha, saznaje “Kurir” na licu mjesta…
 
Kako “Kurir” saznaje prema nezvaničnim informacijama, Božidarov krvavi pir tekao je upravo ovako – prvo je ubio šuraka na ulici, pa je ranio sina i snahu. Tada je krenuo na suprugu Radu, koja je pobjegla kod svojih roditelja. Međutim, tu ju je stigao i ubio. I sin je potom izdahnuo.

Kako se nezvanično saznajemo, Božidarova snaha Gorica je operisana i van životne je opasnosti.

Božidar je sijući smrt naišao na brata Radeta i rekao mu:

“Sve sam ih pobio… Samo mi ku*va (snaha) umače… Sad ću da se ubijem u crkvi…”

Načelnik srbijanske Policijske uprave Požarevac Srđan Lazić potvrdio je da je višestrukom ubistvu prethodila svađa oca i sina, a zločin je počinjen pištoljem za koji je B.D. imao urednu dozvolu za držanje od 1998. godine.

“Provjerama u policijskim evidencijama utvrđeno je da u ovoj porodici do sada nije bilo prijave bilo kakvog nasilja. Riječ je o uglednoj porodici solidnog imovinskog stanja, tako da ništa nije ukazivalo da bi moglo doći do ovako teškog zločina”, kaže Lazić.

Inače, cijela porodica godinama radi u Austriji, a do sada nije zabilježen bilo kakav ispad ili slučaj porodičnog nasilja u vezi s njima. Uviđaj je u toku, a prema nezvaničnim saznanjima ova familija imala je problem oko kuće.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.