7.9.2017. 20:33
0
Umalo tuča političara za govornicom zbog pitanja oko izbjeglica u makedonskoj općini Aerodrom
Vijeće skopske Općine Aerodrom donijelo je na posljednjem zasjedanju odluku da se održi referendum o rješavanju pitanja naseljavanja i integracije migranata na teritoriji ove opštine, prenosi Kurir pisanje medija u Makedoniji.

Piše: Haris Ahbabović
 
Referendum bi bio istovremeno kad i lokalni izbori, koji su zakazani za 15. oktobar ove godine, kako se ne bi pravili dodatni troškovi. Odluku, međutim nisu podržali odbornici opozicione stranke SDSM. Rasprava se vodila u veoma napetoj atmosferi koja je u jednom momentu zamalo došlo do fizičkog sukoba.

Naime, dok je za govornicom bio odbornik SDSM Marko Daniloski, njegov stariji kolega iz TMRO Aleksandar Šehtanski krenuo je da se fizički obračuna sa njim. Daniloski je tvrdio da nacionalna strategija Vlade ne predviđa nikakve kampove za izbjeglice, ali je Šehtanski čija je partija u koaliciji sa VMRO-DPMNE mu je dobacio da laže i da će za dva dana u Makedoniju ući 11.000 izbeglica.

U jednom momentu Šehtanski je krenuo ka govornici i približio se Daniloskom, ali su kolege pritčale i spriječile odbornika TMRO da napadne Daniloskog.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.