2.10.2017. 11:00
0
Jovanović: Vučić i Dodik ne mogu da podnesu jedan drugog
Mi imamo dva srpska lidera - Vučića i Dodika. Pri čemu ne mogu jedan drugog da podnesu. Vučić činjenicu da postoji još neko pored njega, a Dodik pošto nije glup, situaciju u kojoj je njegova glava na Vučićevom poslužavniku, kaže u intervjuu za beogradski Nedjeljnik predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović, prenosi agencija Patria.
Na pitanje koja je razlika između Jovanovića i Vučića, Jovanović je rekao da on svoje strahove kontroliše, za razliku od Vučića kojeg ti strahovi limitiraju.

„Njemu je lakše da dok Dodik i Nikolić slave Dan RS u Banja Luci, bude s indijskim premijerom u Mumbaju, šaljući poruku da nema veze s njim. Ali već sutradan ide ono uskršnje jaja od voza, taljiga niz Srbiju...“, kaže Jovanović. 

Na pitanje kada će biti riješeno pitanje Kosova, Jovanović misli da to mora biti riješeno do septembra naredne godine, „ili će Amerikanci i Evropa to uraditi bez Srbije“.

„Znate kako to izgleda? Dođu i kažu Vučiću: Haradinaj će biti premijer, pregovarat ćeš s Tačijem i potpisat ćete ovo, a Srbi će ući u kosovsku Vladu. Ako nećete, rezultat je sljedeći: Haradinaj je premijer, od Srba na Kosovu ostat će samo grobovi, isto će biti i s Republikom Srpskom. Svijet se hermetizuje i oni neće dozvoliti da imaju tempiranu bombu...“, kaže Jovanović.
(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.