28.10.2017. 8:16
0
I Hrvati prokomentarisali dešavanja u Španiji i Kataloniji: Hrvatska želi da se neslaganja Katalonije i Madrida riješe dijalogom
Hrvatska želi da se prijepor između Madrida i Katalonije riješi u okviru ustava Španjolske dijalogom, rekao je u petak hrvatski premijer Andrej Plenković reagirajući nakon što je katalonski parlament proglasio neovisnost ove španjolske pokrajine.

„Mi smo već nekoliko puta vrlo jasno kazali da želimo da se odnosi između Katalonije i Madrida, Španjolske, riješe u okviru dijaloga, ustavno-pravnog okvira Španjolske. Želimo da nema nasilja, da postoji dijalog", rekao je Plenković novinarima upitan o stavu vlade prema proglašenju katalonske neovisnosti.

"Zabilježili smo današnju odluku. Ona je donesena u momentu kada je nešto malo preko 50 posto zastupnika bilo u parlamentu. Ostali nisu ni sudjelovali u glasovanju. Nastojimo poslati poruku političke odgovornosti, dijaloga i europskih vrijednosti u Španjolskoj“, kazao je Plenković.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.