14.12.2017. 21:15
0
Četvorica hrvatskih državljana sudjelovala u tučnjavi na utakmici Partizan - Crvena zvezda
"Prema zasada zaprimljenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u srijedu 13. decembra 2017. godine, su sudjelovala u tučnjavi tijekom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak", stoji u odgovoru službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i evropskih poslova

 U saopštenju je navedeno da "dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila liječničku pomoć, jedan je zatražio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurokirurgiji Vojno medicinske akademije u Beogradu". 

 Nijedna od spomenutih osoba nije zatražila konzularnu pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu.

 "Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će, sukladno svojim ovlastima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana", zaključuje se u priopćenju.

 Beogradski mediji su u četvrtak objavili da su se među 26 uhapšenih osoba nakon tučnjave tijekom sinoćnje utakmice Partizana i Crvene zvezde našla šestorica hrvatskih državljana. U masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana tijekom prvog poluvremena utakmice ozlijeđeno je više osoba, nakon čega je u pratnji jakih policjskih snaga jedna skupina izvedena sa stadiona. Utvrđeno je kako se radilo o međusobnom obračunu među Partizanovim navijačkim frakcijama. 

 Prema priopćenju MUP-a Srbije, policija je poduzela sve mjere kako bi "utvrdila sve okolnosti događaja", a nakon identificiranja osoba koje su sudjelovale u tučnjavi, po nalogu nadležnog tužitelja, bit će podignute odgovarajuće kaznene ili prekršajne prijave.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.